1

2

Przepisy

Filety w sosie śmietanowym - "frykas drobiowy"

5/5

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 305 kcal / porcja

Prawdziwy frykas drobiowy, czyli filety z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami i cebulą, duszone w Kostce do Smaku drobiowej. Wyśmienite z porcją białego ryżu i zieloną sałatą ze śmietaną lub w kompozycji z kaszą jaglaną i kiszonym ogórkiem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój na duże kawałki.
  2. Pieczarki oczyść, każdą przekrój na cztery części. Posiekaj cebulę.
  3. Na oleju podsmaż mięso, cebulę i pieczarki.
  4. Kostki drobiowe rozpuść w 300 ml gorącej wody, dodaj do mięsa. Duś 5 minut.
  5. Mąkę wymieszaj ze śmietaną, połącz z mięsem. Zagotuj.
  6. Gotowe danie podawaj z ryżem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: