składniki:
liczba porcji:





Przygotowanie:
- Utrzyj margarynę z cukrem na jednolitą masę.
- Do masy dodawaj na zmianę raz jajo raz porcję mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.
- Na koniec ucierania dodaj suchy mak i cukier wanilinowy.
- Ciasto piecz około 60 minut w 180°C.
- Po wyjęciu i ostudzeniu możesz je polukrować lub polać polewą czekoladową i udekorować orzechami.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYMrówkowiec… Brzmi ciekawie, prawda? Pod tą nazwą kryje się połączenie drobno zmielonego maku, wtopionego w klasyczną bazę ciasta. Mrówkowiec należy do tych wypieków, które sprawdza się na każdą okazję, a dodatkowo jego wykonanie nie zajmuje wiele czasu. Makowe ciasto dobrze prezentuje się oblane czekoladą i ozdobione bakaliami, ale też jest świetną bazą kremowych smakołyków. Jeśli należysz do fanów makowych słodkości, przepis na mrówkowca jest idealną propozycją dla Ciebie!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?