1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brzoskwinie, gruszki, truskawki i winogrona pokrój w drobną kostkę, odłóż do lodówki na 20 minut do schłodzenia.
  2. Ananasa przekrój wzdłuż
  3. Usuń rdzeń i wydrąż miąższ ze środka tak, aby nie uszkodzić miseczek.
  4. Pokrojony ananas dodaj do wcześniej przygotowanych owoców, wszystko razem dokładnie wymieszaj.
  5. Podgrzej piekarnik do temp. 200 st.C.
  6. Ubij na sztywno pianę z białek ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodaj cukier puder.
  7. Na dno miseczek powstałych z ananasa włóż lody, przykryj je szczelnie pokrojonymi wcześniej owocami, a na końcu dodaj ubitą pianę.
  8. Tak przygotowany deser włóż na chwilkę do nagrzanego piekarnika, gdy piana zrobi się brązowa natychmiast wyjmij.
  9. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsypuj do niego, miksując, powoli Bitą Śmietanę i ubijaj ją przez ok. 5 minut.
  10. Deser udekoruj bitą śmietaną i posyp czekoladą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: