1

2

Przepisy

Jajka w majonezie

4/5

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Jajka z majonezem to świetny pomysł na przekąskę nie tylko od święta. Jajka są tradycyjnym symbolem Wielkanocy. Sposobów ich podania jest naprawę wiele. Jajka możemy serwować zarówno z farszem, jak i solo. Majonez Dekoracyjny WINIARY to dodatek, który stanowi nieodłączną część tej prostej potrawy. Jeśli szukasz inspiracji do przygotowania jajecznej przekąski, sprawdź przepis na jajka w majonezie z farszem paprykowo – grzybowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obeirz i przekrój na połówki.
  2. Paprykę konserwową pokrój w drobną kostkę.
  3. Grzybki także pokrój bardzo drobno.
  4. Pokrojone papryki i grzybki wymieszaj z Majonezem.
  5. Przygotowany sos nakładaj na jajka.
  6. Możesz ozdobić cieniutkimi paseczkami papryki oraz natką pietruszki.
  7. Gotowe jajka możesz ułożyć na liściach sałaty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: