Jajka w majonezie

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 22 min

oczekiwanie: 10 min

porcje: 4 porcje

Jajka z majonezem to świetny pomysł na przekąskę nie tylko od święta. Jajka są tradycyjnym symbolem Wielkanocy. Sposobów ich podania jest naprawę wiele. Jajka możemy serwować zarówno z farszem, jak i solo. Majonez Dekoracyjny WINIARY to dodatek, który stanowi nieodłączną część tej prostej potrawy. Jeśli szukasz inspiracji do przygotowania jajecznej przekąski, sprawdź przepis na jajka w majonezie z farszem paprykowo – grzybowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obeirz i przekrój na połówki.
  2. Paprykę konserwową pokrój w drobną kostkę. Grzybki także pokrój bardzo drobno.
  3. Pokrojone papryki i grzybki wymieszaj z Majonezem.
  4. Przygotowany sos nakładaj na jajka. Możesz ozdobić cieniutkimi paseczkami papryki oraz natką pietruszki.
  5. Gotowe jajka możesz ułożyć na liściach sałaty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.