Jajka w majonezie

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obeirz i przekrój na połówki.
  2. Paprykę konserwową pokrój w drobną kostkę. Grzybki także pokrój bardzo drobno.
  3. Pokrojone papryki i grzybki wymieszaj z Majonezem.
  4. Przygotowany sos nakładaj na jajka. Możesz ozdobić cieniutkimi paseczkami papryki oraz natką pietruszki.
  5. Gotowe jajka możesz ułożyć na liściach sałaty.

Opis przepisu:

Jajka z majonezem to świetny pomysł na przekąskę nie tylko od święta. Jajka są tradycyjnym symbolem Wielkanocy. Sposobów ich podania jest naprawę wiele. Jajka możemy serwować zarówno z farszem, jak i solo. Majonez Dekoracyjny WINIARY to dodatek, który stanowi nieodłączną część tej prostej potrawy. Jeśli szukasz inspiracji do przygotowania jajecznej przekąski, sprawdź przepis na jajka w majonezie z farszem paprykowo – grzybowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?