Ciasto kokosowe z ananasem

Oceń ten przepis!

5/5 5 48 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 37 min.

  • Oczekiwanie 48 min.

  • Porcje 24

5/5 5 48 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Białka ubij na sztywną pianę. Do białek dodaj cukier i żółtka, stale ubijając.
  2. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy
  3. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni. Masę wyłóż na natłuszczoną blachę i piecz ok. 30 minut
  4. Ananasy odsącz z zalewy i pokrój w kostkę
  5. Sok z ananasa uzupełnij do 500 ml zimną wodą
  6. W niewielkiej ilości rozcieńczonego soku rozpuść kisiel i zagotuj z resztą soku
  7. Do kisielu dodaj ananasy i wymieszaj
  8. Wiórki kokosowe podsmaż na maśle
  9. Na wystudzony biszkopt wylej kisiel z ananasami
  10. Całość posyp wiórkami i wstaw do piekarnika jeszcze na 10 minut

Opis przepisu:

Ciasto kokosowe to wypiek rozpływający się w ustach! Najpierw przygotowujemy puszyste ciasto, a następnie na upieczony spód wykładamy aksamitną masę przyrządzoną z soczystego soku ananasowego, Kisielu o smaku cytrynowym WINIARY i kawałków ananasa. Wierzch tak przygotowanego ciasta kokosowego dekorujemy złocistymi wiórkami kokosowymi podsmażonymi wcześniej na masełku. Ciasto kokosowe zajadaj w ulubionym towarzystwie sąsiadów i kawy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Deida
    Koncowy efekt malo zachwucajacy. Zbyt gesty kisiel, okropna konsystencja. Jedyne co mozna polecic to dobry przepis na biszkopt, poza tym szkoda zachodu.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?