Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ciasto kokosowe

  • Ciasto kokosowe
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 24
  • kalorie Kalorie: 118 kcal / 1 porcję

Puszysty biszkopt z ananasową niespodzianką, posypany zrumienionymi na maśle wiórkami kokosowymi.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni
  2. Białka ubij na sztywną pianę
  3. Do białek dodaj cukier i żółtka, stale ubijając
  4. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy
  5. Masę wyłóż na natłuszczoną blachę i piecz ok. 30 minut
  6. Ananasy odsącz z zalewy i pokrój w kostkę
  7. Sok z ananasa uzupełnij do 500 ml zimną wodą
  8. W niewielkiej ilości rozcieńczonego soku rozpuść kisiel i zagotuj z resztą soku
  9. Do kisielu dodaj ananasy i wymieszaj
  10. Wiórki kokosowe podsmaż na maśle
  11. Na wystudzony biszkopt wylej kisiel z ananasami
  12. Całość posyp wiórkami i wstaw do piekarnika jeszcze na 10 minut
Kalorie: 2832 kcal / 24 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 13 lutego 2011
    Deida

    Koncowy efekt malo zachwucajacy. Zbyt gesty kisiel, okropna konsystencja. Jedyne co mozna polecic to dobry przepis na biszkopt, poza tym szkoda zachodu.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ciasto kokosowe
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ciasto kokosowe

Wydrukuj przepis

Ciasto kokosowe

Zgłoś przepis do moderacji