Babeczki z pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 41 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 52 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 6

4/5 4 41 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę, masło i żółtka połącz. Dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce przez 10 minut.
  2. Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Obierz cebulę i drobno ją posiekaj.
  3. Cebulę wymieszaj z pieczarkami i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Usmaż na maśle przez ok. 15 minut.
  4. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj cienko. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem.
  5. Wykrój z ciasta krążki i wylep foremki.
  6. Rozgrzej piekarnik do 180ºC. Babeczki piecz 15 minut.
  7. Wyciągnij z piekarnika upieczone babeczki i napełnij je farszem.
  8. Babeczki możesz serwować na ciepło i na zimno, np. z filiżanką Barszczu czerwonego.

Opis przepisu:

Wytrawne, kruche babeczki z pieczarkami - podsmażanymi na maśle z cebulą i doprawionymi idealnie Przyprawą ZIARENKA SMAKU. Jeżeli chcemy podać babeczki z jeszcze ciepłym farszem, warto przed pieczeniem posmarować ciasto białkiem - dzięki temu nadzienie nie rozmoczy od razu ciasta. Babeczki z pieczarkami mogą być przystawką, którą podasz swoim najbliższym, ale także możesz je przygotować jako przekąskę. Podając je do filiżanki barszczu czerwonego, będą samodzielnym pożywnym daniem. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?