Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Szpinak z jajkiem

Szpinak z jajkiem
  • Szpinak z jajkiem
  • Szpinak z jajkiem
  • Szpinak z jajkiem
  • Szpinak z jajkiem
  • Następnie dolej śmietankę, przypraw gałką muszkatołową (szczypta), wymieszaj, wyłącz.
  • Szpinak oprósz mąką przez sitko do herbaty, wymieszaj.
  • Szpinak wyłóż na salaterkę, posyp drobno posiekanym jajkiem (ew. startym na tarce).
  • Szpinak z jajkiem
  • Szpinak z jajkiem
  • Szpinak z jajkiem
  • Szpinak z jajkiem
  • Następnie dolej śmietankę, przypraw gałką muszkatołową (szczypta), wymieszaj, wyłącz.
  • Szpinak oprósz mąką przez sitko do herbaty, wymieszaj.
  • Szpinak wyłóż na salaterkę, posyp drobno posiekanym jajkiem (ew. startym na tarce).
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Szpinak często był zmorą naszego dzieciństwa, tymczasem dobrze przygotowany, może być naprawdę pyszny. Szpinak wzbogacony odrobiną podsmażonego czosnku, doprawiony Bulionem warzywnym Kogutek WINIARY to idealna baza do naleśników lub pomysł na samodzielne danie. Idealnie komponuje się z jajkiem – zarówno dodanym bezpośrednio do szpinaku jak i ugotowanym na twardo.

Spróbuj także z sosem szpinakowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Na 10-15 min przed przyrządzeniem szpinak wyjmij z zamrażalnika i wyłóż na deskę do krojenia.
  2. W rondlu na oliwie i maśle podsmaż drobno posiekany czosnek.
  3. Szpinak, który w tym czasie trochę zmiękł, pokrój na długość 1,5 - 2 cm i włóż do rondla, dodaj kostkę bulionu warzywnego, trochę pieprzu i duś na średnim ogniu pod przykryciem, aż szpinak całkowicie sie rozpuści.
  4. Następnie dolej śmietankę, przypraw gałką muszkatołową (szczypta), wymieszaj, wyłącz.
  5. Szpinak oprósz mąką przez sitko do herbaty, wymieszaj.
  6. Ponownie włącz ogrzewanie i zagotuj całość, do uzyskania średniej gęstości sosu (jeśli jest za rzadki, powtórz proces dodawania mąki).
  7. Na koniec spróbuj i jeśli to będzie potrzebne, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  8. Szpinak wyłóż na salaterkę, posyp drobno posiekanym jajkiem (ew. startym na tarce).
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Szpinak z jajkiem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Szpinak z jajkiem

Wydrukuj przepis

Szpinak z jajkiem

Zgłoś przepis do moderacji