Zupa aromatyczna curry

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  2. Filet z kurczaka umyj i pokrój w kostkę podsmaż na maśle i dodaj do zupy.
  3. Gotuj około 10 minut.
  4. Dodaj groszek konserwowy, ryż i curry.
  5. Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do zupy i zagotuj.
  6. Posiekaj koperek i posyp nim porcje zupy w talerzach.

Opis przepisu:

Coś dla miłośników kuchni z akcentem Orientu – zielono-złota zupa aromatyczna curry, z ryżem i groszkiem. Smakuje wybornie, ugotowana na esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY, z dodatkiem śmietanki, posypana świeżym, pachnącym koperkiem. Możemy ugotować ją w wersji łagodnej lub ostrej, w zależności od wybranej mieszanki curry. Zupę można udekorować plasterkami limonki lub... niewielkim kwiatem kopru.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Kaktussowa
    Wygląda zankomicie. Do tego te plastry limonki i piękny, intensywny kolor. Mogę sobie już wyobrazić jak musi aroamtycznie pachnieć :-)
  • egret
    Uwielbiam potrawy z curry!A zwłaszcza, jeśli jest to zupa curry :)Koniecznie muszę wypróbować ten przepis.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?