1

2

Przepisy

Krem truskawkowy

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

Pyszny i puszysty deser, który nada się idealnie na deser dla całej rodziny. Krem truskawkowy możesz udekorować różnymi owocami sezonowymi. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Truskawki starannie opłucz, sparz na sicie wrzątkiem, oczyść z szypułek, pozostaw do obeschnięcia.
  2. Ubij sztywno pianę z białek dodając następnie po trochu cukier i twarożek oraz cukier wanilinowy.
  3. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach zimnej wody i rozprowadź w jak najmniejszej ilości wrzątku, po czym po odrobinie, stale ubijając, dodaj do kremu.
  4. Z truskawek odłóż kilkanaście sztuk do przybrania, resztę dodaj do kremu ubijając go trzepaczką do piany.
  5. Ułóż puszystą masę w szklanych miseczkach, udekoruj całymi truskawkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: