Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Krem truskawkowy

Krem truskawkowy
  • Krem truskawkowy
  • Krem truskawkowy
  • Krem truskawkowy
  • Ubij sztywno pianę z białek dodając następnie po trochu cukier i twarożek oraz cukier wanilinowy.
  • Z truskawek odłóż kilkanaście sztuk do przybrania, resztę dodaj do kremu ubijając go trzepaczką do piany.
  • Krem truskawkowy
  • Krem truskawkowy
  • Krem truskawkowy
  • Ubij sztywno pianę z białek dodając następnie po trochu cukier i twarożek oraz cukier wanilinowy.
  • Z truskawek odłóż kilkanaście sztuk do przybrania, resztę dodaj do kremu ubijając go trzepaczką do piany.
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Pyszny i puszysty deser, który nada się idealnie na deser dla całej rodziny. Krem truskawkowy możesz udekorować różnymi owocami sezonowymi. Smacznego!

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Truskawki starannie opłucz, sparz na sicie wrzątkiem, oczyść z szypułek, pozostaw do obeschnięcia.
  2. Ubij sztywno pianę z białek dodając następnie po trochu cukier i twarożek oraz cukier wanilinowy.
  3. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach zimnej wody i rozprowadź w jak najmniejszej ilości wrzątku, po czym po odrobinie, stale ubijając, dodaj do kremu.
  4. Z truskawek odłóż kilkanaście sztuk do przybrania, resztę dodaj do kremu ubijając go trzepaczką do piany.
  5. Ułóż puszystą masę w szklanych miseczkach, udekoruj całymi truskawkami.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Krem truskawkowy
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Krem truskawkowy

Wydrukuj przepis

Krem truskawkowy

Zgłoś przepis do moderacji