1

2

Przepisy

Pilaw z pomidorami

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 8 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój na kawałki, cebulę w kostkę.
  2. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, przesmaż, wsyp pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę podsmaż.
  3. Ryż opłucz, osącz, wsyp do garnka z mięsem i warzywami, chwilę przesmaż.
  4. Pomidory umyj, pokrój na kawałki.
  5. Kostkę rosołową rozpuść w 1 l gorącej wody, zalej ryż, zagotuj, przypraw i gotuj, aż ryż będzie prawie miękki i wchłonie wodę.
  6. Dodaj pomidory i oregano, zamieszaj, gotuj 5-10 minut na małym ogniu, tak aby pomidory częściowo się rozgotowały, posyp zieleniną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: