Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Zrazy wieprzowe nadziewane

  • czas Łączny czas: 30 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 483 kcal / 1 porcję

Zrazy wieprzowe nadziewane mięsem mielonym i suszonymi grzybami, polane Sosem grzybowym staropolskim Popisowym WINIARY i podawane z ryżem, to smaczna alternatywa dla standardowych rolad z boczkiem i ogórkiem. Zrazy wieprzowe najpierw smażymy na patelni, a następnie zapiekamy w piekarniku, dzięki czemu będą one miękkie i delikatne.

Spróbuj także z sosem pieczarkowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Namocz grzyby, najlepiej na noc.
  2. Karkówkę rozbij na cienkie płaty.
  3. Mięso oprósz przyprawą JARZYNKA i pieprzem.
  4. Zagotuj grzyby, wyjmij je z wywaru, ostudź, a następnie pokrój w paski.
  5. Cebulę obierz i posiekaj.
  6. Rozgrzej na patelni masło i zeszklij na nim cebulę.
  7. Mięso mielone wymieszaj z grzybami i cebulą. Dopraw przyprawą JARZYNKA i pieprzem.
  8. Porcje farszu ułóż na płatach mięsa.
  9. Karkówkę z farszem zawiń w trójkąty.
  10. Przygotowane zrazy obtocz w mące.
  11. Na patelni rozgrzej olej i smaż zrazy na rumiano.
  12. Sos grzybowy rozmieszaj dokładnie w 300 ml zimnej wody.
  13. Postaw na ogniu i mieszaj, aż sos się zagotuje.
  14. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 2-3 minuty. Często mieszaj.
  15. Zrazy przełóż do naczynia do zapiekania i zalej sosem.
  16. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
  17. Zrazy zapiekaj przez 30 minut bez przykrycia.
  18. Podawaj z ryżem.
Kalorie: 1932 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Zrazy wieprzowe nadziewane

Wydrukuj przepis

Zrazy wieprzowe nadziewane

Zgłoś przepis do moderacji