Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Zrazy wieprzowe nadziewane

  • Zrazy wieprzowe nadziewane
  • czas Łączny czas: 30 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 483 kcal / 1 porcję

Zrazy z karkówki, nadziewane mielonym mięsem z grzybami leśnymi i cebulą z przyprawą JARZYNKA, zapiekane w Sosie grzybowym staropolskim WINIARY.

Spróbuj także z sosem pieczarkowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Namocz grzyby, najlepiej na noc.
  2. Karkówkę rozbij na cienkie płaty.
  3. Mięso oprósz przyprawą JARZYNKA i pieprzem.
  4. Zagotuj grzyby, wyjmij je z wywaru, ostudź, a następnie pokrój w paski.
  5. Cebulę obierz i posiekaj.
  6. Rozgrzej na patelni masło i zeszklij na nim cebulę.
  7. Mięso mielone wymieszaj z grzybami i cebulą. Dopraw przyprawą JARZYNKA i pieprzem.
  8. Porcje farszu ułóż na płatach mięsa.
  9. Karkówkę z farszem zawiń w trójkąty.
  10. Przygotowane zrazy obtocz w mące.
  11. Na patelni rozgrzej olej i smaż zrazy na rumiano.
  12. Sos grzybowy rozmieszaj dokładnie w 300 ml zimnej wody.
  13. Postaw na ogniu i mieszaj, aż sos się zagotuje.
  14. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 2-3 minuty. Często mieszaj.
  15. Zrazy przełóż do naczynia do zapiekania i zalej sosem.
  16. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
  17. Zrazy zapiekaj przez 30 minut bez przykrycia.
  18. Podawaj z ryżem.
Kalorie: 483 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Sos grzybowy staropolski Popisowy WINIARY (1 opakowanie)
  • przyprawa JARZYNKA WINIARY (1 łyżeczka)
  • kotlety z karkówki (4 sztuki)
  • grzyby suszone (4 sztuki)
  • cebula (1 sztuka)
  • masło (1 łyżka)
  • mięso mielone wieprzowe (250 g)
  • olej (4 łyżki)
  • pieprz (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Zrazy wieprzowe nadziewane
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Zrazy wieprzowe nadziewane

Wydrukuj przepis

Zrazy wieprzowe nadziewane

Zgłoś przepis do moderacji