Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sernik z serków homogenizowanych

Sernik z serków homogenizowanych
  • Sernik z serków homogenizowanych
  • Sernik z serków homogenizowanych
  • Sernik z serków homogenizowanych
  • Sernik z serków homogenizowanych
  • Zagnieć ciasto z mąki, cukru pudru, żółtek, masła, kakao i proszku do pieczenia.
  • Z serków, roztopionego masła, cukru wanilinowego, żółtek, mąki ziemniaczanej i wiórków kokosowych utrzyj masę serową, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.
  • Masę serową wyłóż na ciasto i pokryj kruszonką z pozostałego ciasta.
  • Sernik z serków homogenizowanych
  • Sernik z serków homogenizowanych
  • Sernik z serków homogenizowanych
  • Sernik z serków homogenizowanych
  • Zagnieć ciasto z mąki, cukru pudru, żółtek, masła, kakao i proszku do pieczenia.
  • Z serków, roztopionego masła, cukru wanilinowego, żółtek, mąki ziemniaczanej i wiórków kokosowych utrzyj masę serową, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.
  • Masę serową wyłóż na ciasto i pokryj kruszonką z pozostałego ciasta.
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Serniki kojarzą nam się zwykle z przyjęciami imieninowymi, spotkaniami z przyjaciółmi i rodziną. Ten smaczny deser nie wymaga wielu godzin przygotowania, zwłaszcza, gdy do stworzenia sernika wykorzystamy serki homogenizowane. Masa twarogowa z serków homogenizowanych, odrobina kokosu i dodatkiem Cukru waniliowego WINIARY idealnie zestawi się z kakaowym spodem. Tak powstały sernik z serków homogenizowanych wystarczy oprószyć cukrem pudrem i przyozdobić ulubionymi bakaliami.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zagnieć ciasto z mąki, cukru pudru, żółtek, masła, kakao i proszku do pieczenia.
  2. 2/3 ciasta wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
  3. Z serków, roztopionego masła, cukru wanilinowego, żółtek, mąki ziemniaczanej i wiórków kokosowych utrzyj masę serową, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.
  4. Masę serową wyłóż na ciasto i pokryj kruszonką z pozostałego ciasta.
  5. Piecz w temp. 180-200 st.C przez 80 minut.
  6. Ciasto po upieczeniu udekoruj polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.
Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

  • mąka (1,5 szklanki)
  • żółtko (2 sztuki)
  • masło (200 g)
  • Proszek do pieczenia WINIARY (2 łyżeczki)
  • kakao (2 łyżki)
  • serek homogenizowany waniliowy (3 opakowania)
  • masło stopione (2 łyżki)
  • jajko (2 sztuki)
  • mąka ziemniaczana (1 łyżka)
  • wiórki kokosowe (4 łyżki)
  • cukier puder (0,5 szklanki)
  • Cukier wanilinowy WINIARY (1 opakowanie)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sernik z serków homogenizowanych
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sernik z serków homogenizowanych

Wydrukuj przepis

Sernik z serków homogenizowanych

Zgłoś przepis do moderacji