Sernik z serków homogenizowanych

5/5 5 23 5 1
5/5 5 23 5 1
  • Przygotowanie: 40 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 20 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagnieć ciasto z mąki, cukru pudru, żółtek, masła, kakao i proszku do pieczenia.
  2. 2/3 ciasta wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
  3. Z serków, roztopionego masła, cukru wanilinowego, żółtek, mąki ziemniaczanej i wiórków kokosowych utrzyj masę serową, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.
  4. Masę serową wyłóż na ciasto i pokryj kruszonką z pozostałego ciasta.
  5. Piecz w temp. 180-200 st.C przez 80 minut.
  6. Ciasto po upieczeniu udekoruj polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.

Opis przepisu:

Serniki kojarzą nam się zwykle z przyjęciami imieninowymi, spotkaniami z przyjaciółmi i rodziną. Ten smaczny deser nie wymaga wielu godzin przygotowania, zwłaszcza, gdy do stworzenia sernika wykorzystamy serki homogenizowane. Masa twarogowa z serków homogenizowanych, odrobina kokosu i dodatkiem Cukru waniliowego WINIARY idealnie zestawi się z kakaowym spodem. Tak powstały sernik z serków homogenizowanych wystarczy oprószyć cukrem pudrem i przyozdobić ulubionymi bakaliami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?