1

2

Przepisy

Sernik na zimno z brzoskwiniami

5/5

przygotowanie: 0 minut

porcje: 8 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Biszkopty ułóż na dnie dużej tortownicy.
  2. Brzoskwinie pokrój w kostkę, a 2 połówki pozostaw do dekoracji.
  3. Galaretki wiśniowe rozpuść w 1/2 litra wrzątku.
  4. Ostudź i odstaw do lekkiego stężenia, dodaj 3 serki.
  5. Jak masa będzie jednolita, dodaj część pokrojonych w kostkę brzoskwiń.
  6. Wylej masę na biszkopty i wstaw do lodówki na 15 minut.
  7. W ten sam sposób przygotuj masę z galaretek agrestowych.
  8. Galaretkę pomarańczową rozpuść w 300 ml wrzątku, ostaw do ostygnięcia, w tym czasie rozłóż dekoracyjnie brzoskwinie na schłodzonym cieście, zalej je galaretką i ponownie umieść w lodówce.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: