1

2

Przepisy

Sernik z rosą

4/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 70 minut

porcje: 20 porcji

kalorie: 363 kcal / porcja

Sernik z rosą to idealny pomysł na słodką przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi albo przyjęcie urodzinowe. Jest łatwy do zrobienia, więc Twoje pociechy z chęcią Ci pomogą w przygotowaniu ciasta! Sernik równie pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole pośród kurczaczków, ozdobnych jajek oraz bukszpanu ;)

składniki:

Liczba porcji:

Ciasto

Masa serowa

Przygotowanie:

  1. Składniki ciasta połącz, zagnieć, schłodź przez 30 minut w lodówce.
  2. Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  3. Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.
  4. Składniki masy serowej połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C.
  6. Piecz 1 godz. i 10 minut.
  7. Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj cukier i ubijaj tak długo aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia.
  8. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: