Sernik z rosą

4/5 4 58 5 1
4/5 4 58 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 40 min.

  • Porcje: 20

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Masa serowa

Przygotowanie:

  1. Składniki ciasta połącz, zagnieć, schłodź przez 30 minut w lodówce.
  2. Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  3. Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.
  4. Składniki masy serowej połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz 1 godzinę i 10 minut.
  6. Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj cukier i ubijaj tak długo, aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia.
  7. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.

Opis przepisu:

Sernik z rosą to idealny pomysł na słodką przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi albo przyjęcie urodzinowe. Jest łatwy do zrobienia, więc Twoje pociechy z chęcią Ci pomogą w przygotowaniu ciasta! Za aromat nadzienia odpowiada Budyń o smaku waniliowym WINIARY. Z kolei puszyste ciasto powstało z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY.

Sernik równie pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole pośród kurczaczków, ozdobnych jajek oraz bukszpanu ;)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?