1

2

Przepisy

Sernik z rosą

4/5 4 56 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 70 minut

porcje: 20 porcji

363 calories kalorie: 363 kcal / porcja

Sernik z rosą to idealny pomysł na słodką przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi albo przyjęcie urodzinowe. Jest łatwy do zrobienia, więc Twoje pociechy z chęcią Ci pomogą w przygotowaniu ciasta! Sernik równie pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole pośród kurczaczków, ozdobnych jajek oraz bukszpanu ;)

składniki:

Liczba porcji:

Ciasto

Masa serowa

Przygotowanie:

  1. Składniki ciasta połącz, zagnieć, schłodź przez 30 minut w lodówce.
  2. Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  3. Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.
  4. Składniki masy serowej połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C.
  6. Piecz 1 godz. i 10 minut.
  7. Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj cukier i ubijaj tak długo aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia.
  8. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: