Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sernik z rosą

Sernik z rosą
  • Sernik z rosą
  • Sernik z rosą
  • Składniki ciasta połącz, zagnieć, schłodź przez 30 minut w lodówce.
  • Sernik z rosą
  • Sernik z rosą
  • Składniki ciasta połącz, zagnieć, schłodź przez 30 minut w lodówce.
  • czas Łączny czas: 100 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 70 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: 363 kcal / 1 porcję

Sernik z rosą to idealny pomysł na słodką przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi albo przyjęcie urodzinowe. Jest łatwy do zrobienia, więc Twoje pociechy z chęcią Ci pomogą w przygotowaniu ciasta! Sernik równie pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole pośród kurczaczków, ozdobnych jajek oraz bukszpanu ;)

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Składniki ciasta połącz, zagnieć, schłodź przez 30 minut w lodówce.
  2. Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  3. Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.
  4. Składniki masy serowej połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C.
  6. Piecz 1 godz. i 10 minut.
  7. Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj cukier i ubijaj tak długo aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia.
  8. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.
Kalorie: 363 kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

  • Ciasto
  • mąka (2 szklanki)
  • masło (0,5 kostki)
  • żółtko (2 sztuki)
  • kwaśna śmietana 18% (2 łyżki)
  • cukier puder (0,5 szklanki)
  • Proszek do pieczenia WINIARY (2 łyżeczki)
  • Masa serowa
  • Budyń o smaku waniliowym WINIARY (2 opakowania)
  • biały ser (1 kg)
  • cukier (1 szklanka)
  • cukier do piany (4 łyżki)
  • jajko (2 sztuki)
  • żółtko (2 sztuki)
  • olej (0,5 szklanki)
  • mleko (2,5 szklanki)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 6 grudnia 2014
    Triss123

    zjadłabym. :)

    +0
  • 30 listopada 2014
    paulinapj

    bardzo apetyczny

    +0
  • 4 czerwca 2014
    Ankha501

    Ja na rosei pległam, ale podziwiam jeśli komuś się uda

    +0
  • 1 czerwca 2014
    agnieccha

    uwielbiam sernik z rosą :)

    +0
  • 4 kwietnia 2014
    aworma

    większość komentarzy jest napisana chyba tylko po spojrzeniu na zdjęcie bo raczej nie po wykonaniu tego przepisu. Jak ugnieść ciasto z samej mąki, cukru pudrui 3 żółtek? albo gdzie wsypać proszek do pieczenia lub dodać kostkę masła? Trzeba się domyślić. Radzę znaleść lepszy przepis bo ten poległ.

    +0
  • 27 marca 2014
    izaOST

    Wygląda apetycznie!!

    +0
  • 12 marca 2014
    Konczi

    ja bardzo lubię ten sernik :)

    +0
  • 5 marca 2014
    pink086

    Mój sernik wygląda jak podwójna porcja:)

    +0
  • 1 grudnia 2013
    iziona

    U mnie rosa jest zawsze malutka, ale ciasto pyszne :)

    +0
  • 21 listopada 2013
    nulkaa22

    uwielbiam serniczki!

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sernik z rosą
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sernik z rosą

Wydrukuj przepis

Sernik z rosą

Zgłoś przepis do moderacji