Danie ze szpinaku

Oceń ten przepis!

5/5 5 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj i pokrój drobno pieczarki.
  2. Mrożony lub świeży szpinak duś w garnku wraz z kostką rosołową oraz pieczarkami.
  3. Dodaj roztrzepane jajka i wymieszaj. Trzymaj jeszcze trochę na wolnym ogniu, aż wszystko dobrze się połączy i zetnie.
  4. Odparuj nadmiar wody i dopraw do smaku.
  5. Tak przygotowany szpinak możesz podać w naleśniku.

Opis przepisu:

Wyjątkowo lekkie danie ze szpinaku, czyli szpinak duszony z pieczarkami w aromatycznym Bulionie warzywnym WINIARY, z dodatkiem roztrzepanego jajka i bukietu pachnących ziół. Można jadać go jako samodzielne danie, można podać z dodatkiem porcji ryżu, albo wykorzystać do domowej pizzy lub jako farsz do naleśników.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?