1

2

Przepisy

Placek Rafaello

5/5

przygotowanie: 0 minut

porcje: 8 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zacznij od budyniu - połącz 1 szkl. mleka, 2 opakowania wiórków kokosowych i cukier wanilinowy.
  2. Całość zagotuj i do gotującego budyniu dodawaj powoli masę.
  3. Masę przygotuj łącząc 1 szkl. mleka, 2 żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.
  4. Do wystudzonego budyniu dodawaj po łyżce masła, dokładnie rozcieraj.
  5. Blachę wyłóż folią aluminiową lub papierem i najładaj warstwami - krakersy naprzemiennie z masą budyniową.
  6. Po wyczerpaniu się składników posyp ciasto wiórkami kokosowymi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: