Boeuf Strogonow wołowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 6

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwicę pokrój na długie, cienkie paski.
  2. Obsmaż na gorącym oleju.
  3. Pieczarki oczyść, pokrój w cząstki i dodaj do polędwicy.
  4. Kostkę rozpuść w gorącej wodzie (1/2 szklanki) i podlej mięso.
  5. Duś pod przykryciem ok. 10 minut.
  6. Sos pomidorowy przyrządź wg przepisu na opakowaniu, połączyć z mięsem i pieczarkami. Zagotuj.
  7. Podawaj z kładzionymi kluskami lub pieczywem.

Opis przepisu:

Boeuf Strogonow z polędwicą wołową to elegancka klasyka, będąca połączeniem kuchni francuskiej i rosyjskiej, którą możesz podawać z kluseczkami śląskimi lub ziemniakami i surówką. Boeuf Strogonow wołowy smakuje idealnie dzięki polędwicy duszonej z pieczarkami w bulionie na bazie Kostki Mięsnej WINIARY i Sosie pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY. Do wołowego Boeuf Strogonow pasuje również chrupiące pieczywo i warzywa gotowane na parze.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?