Kurczak z ananasem

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety podziel na porcje.
  2. Smaż filety na łyżce masła przez 10 min.
  3. Paprykę dokładnie umyj i oczyśc z gniazd nasiennych, a następnie pokrój.
  4. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  5. Paprykę i cebulę smaż na masle przez 5 minut.
  6. Sos rozprowadź dokładnie w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  7. Ananasa drobno pokrój i wymieszaj z sosem.
  8. Dodaj paprykę i cebulę.
  9. Kurczaka polej sosem.
  10. Podawaj z ryżem.

Opis przepisu:

Nieco “swojskiej egzotyki”: smażone filety z kurczaka w doskonałym Sosie pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY, z dodatkiem cebuli, papryki i ananasa. To doskonały pomysł na przygotowanie kurczaka w niecodzienny, oryginalny sposób, który dzięki słodkiemu ananasowi, zasmakuje nawet najbardziej wybrednym, najmłodszym domownikom. Wypróbuj przepis na pożywnego kurczaka z ananasem już dziś!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?