1

2

Przepisy

Kurczak z ananasem

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

227 calories kalorie: 227 kcal / porcja

Nieco “swojskiej egzotyki”: smażone filety z kurczaka w doskonałym Sosie pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY, z dodatkiem cebuli, papryki i ananasa. To doskonały pomysł na przygotowanie kurczaka w niecodzienny, oryginalny sposób, który dzięki słodkiemu ananasowi, zasmakuje nawet najbardziej wybrednym, najmłodszym domownikom.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety podziel na porcje.
  2. Smaż filety na łyżce masła przez 10 min.
  3. Paprykę dokładnie umyj i oczyśc z gniazd nasiennych, a następnie pokrój.
  4. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  5. Paprykę i cebulę smaż na masle przez 5 minut.
  6. Sos rozprowadź dokładnie w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  7. Ananasa drobno pokrój i wymieszaj z sosem.
  8. Dodaj paprykę i cebulę.
  9. Kurczaka polej sosem.
  10. Podawaj z ryżem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: