Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Placek jabłkowy

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, dodaj białka ubite na pianę.
  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż 3/4 ciasta.
  3. Na cieście rozłóż starte na tarce jabłka.
  4. Następnie na jabłka wyłóż budynie ugotowane w 1 litrze mleka.
  5. Na wierzch wyłóż pozostałe ciasto.
  6. Piecz 50 min. w 180 st.C.
Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

  • jabłka (1 kg)
  • jajko (4 sztuki)
  • cukier (2 szklanki)
  • Proszek do pieczenia WINIARY (2 łyżeczki)
  • Budyń o smaku waniliowym WINIARY (2 opakowania)
  • mleko (1 l)
  • margaryna (1 kostka)
  • mąka pszenna (1 szklanka)
  • mąka ziemniaczana (1 szklanka)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Placek jabłkowy
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Placek jabłkowy

Wydrukuj przepis

Placek jabłkowy

Zgłoś przepis do moderacji