Gołąbki włoskie

4/5 4 14 5 1
4/5 4 14 5 1
  • Przygotowanie: 33 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sparz kapustę wrzątkiem i oddziel liście.
  2. Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.
  3. Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.
  4. Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.
  5. Bulion rozpuść w 1l wrzącej wody.
  6. Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.
  7. Zapiekaj całość przez 25 minut.
  8. W międzyczasie, dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.
  9. Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.
  10. Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.

Opis przepisu:

Farsz do delikatnych gołąbków włoskich przyrządzamy z mielonego mięsa z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Kotlety mielone oraz kawałków żółtego sera. Zawijamy w liście włoskiej kapusty, a następnie zapiekamy w Bulionie z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Podajemy z puree ziemniaczanym, ryżem lub świeżą bułeczką, koniecznie w towarzystwie Sosu pomidorowego WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?