1

2

Przepisy

Mus pomarańczowy

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

169 calories kalorie: 169 kcal / porcja

Tym razem stworzyliśmy deser, którego bazę stanowi Bita Śmietana WINIARY. Nasz specjał to lekki, pomarańczowy i bardzo smaczny mus, więc daj się skusić i wypróbuj koniecznie ten przepis!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.
  2. Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj ok. 5 minut elektrycznym ubijaczem do piany.
  3. Galaretkę rozpuść w 1 szklanki gorącej wody. Odstaw do schłodzenia.
  4. Pomarańcze umyj i sparz. Z jednej zetrzyj skórkę.
  5. Z pomarańczy i cytryny wyciśnij sok.
  6. Otartą skórkę i sok połącz z gęstniejącą Galaretką i Bitą Śmietaną.
  7. Mus przełóż do pucharków.
  8. Odstaw do stężenia na około 40 minut.
  9. Podawaj udekorowany cząstkami pomarańczy i listkami mięty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: