Makaron z brokułami

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 28 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę rosołową rozkrusz i rozpuść w 1/4 szkl. gorącej wody.
  2. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody.
  3. Oczyszczone brokuły podziel na różyczki.
  4. Fasolkę i brokuły gotuj przez 3 minuty w wodzie z cukrem, odsącz.
  5. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju.
  6. Na patelnię wlej następnie rosół drobiowy, wrzuć warzywa i duś całość około 10 minut.
  7. Na półmisku rozłóż gorący makaron, a na makaronie – zawartość patelni.
  8. Makaron podawaj na gorąco, posypany parmezanem.

Opis przepisu:

Koniec wakacji nie oznacza, że nie możesz choć na chwilę wybrać się w podróż, a przynajmniej tę kulinarną. Z nami wycieczka do słonecznych Włoch zajmie Ci jedynie pół godziny – wystarczająco, by przygotować pożywny włoski przysmak – makaron wstążki z brokułami i fasolką szparagową, duszonymi w Rosole drobiowym WINIARY. Całość posypujemy parmezanem, albo innym tartym żółtym serem i podajemy na lunch lub na drugie danie. Makaron z brokułami może okazać się kolorowym i zdrowym urozmaiceniem dla Twojego codziennego menu. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?