1

2

Przepisy

Zupa - krem pomidorowy z bazylią

5/5 5 80 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

112 calories kalorie: 112 kcal / porcja

Zupa - krem pomidorowy z bazylią to smaczny i sycący pomysł na obiad. Do jej przygotowania możemy użyć zarówno świeżych pomidorów, jak i tych z puszki. Zupa - krem z pomidorów idealnie komponuje się z dodatkiem bazylii, która podkreśli jej intensywny smak. Zupę możemy podawać w postaci czystego kremu lub w towarzystwie grzanek czy paluchów z ciasta francuskiego.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  2. Obierz cebule i pokrój je w drobną kostkę.
  3. Cebule zeszklij na oliwie i dodaj do rosołu.
  4. Gotuj ok. 5 minut.
  5. Dodaj pomidory i bazylię.
  6. Gotuj kolejne 5 minut.
  7. Zmiksuj.
  8. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  9. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

3 wskazówki do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: