Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Paprykarz z kurczaka

Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na smalcu.
  • Włóż kawałki kurczaka, zrumień. wsyp paprykę i zasmaż. W między czasie sparz pomidory.
  • Pomidory opierz ze skórki i pokrój.
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na smalcu.
  • Włóż kawałki kurczaka, zrumień. wsyp paprykę i zasmaż. W między czasie sparz pomidory.
  • Pomidory opierz ze skórki i pokrój.
  • czas Łączny czas: 60 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 40 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 478 kcal / 1 porcję

Kolorowe, pyszne danie z kurczaka, papryki i pomidorów na Rosole drobiowym, zagęszczone śmietaną.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka podziel na 8 części.
  2. Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na smalcu.
  3. Włóż kawałki kurczaka, zrumień. wsyp paprykę i zasmaż. W między czasie sparz pomidory.
  4. Do kurczaka wlej 0,5 szklanki wody i wrzuć kostki rosołowe. Duś przez 30 minut.
  5. Papryki umyj, usuń z nich gniazda nasienne i pokrój je w krążki.
  6. Pomidory opierz ze skórki i pokrój.
  7. Pomidory i papryki wymieszaj z mięsem, duś przez chwilę.
  8. Śmietanę wymiesza z mąką, dodaj do potrawy. Zagotuj.
  9. Dopraw solą i wymieszaj.
  10. Możesz podawać z ziemniakami puree na dużych talerzach albo w małych miseczkach bez dodatków.
Kalorie: 478 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Rosół drobiowy WINIARY (2 kostki)
  • kurczak (1,2 kg)
  • cebule (4 sztuki)
  • zielone papryki (2 sztuki)
  • pomidory (4 sztuki)
  • słodka papryka (1 łyżeczka)
  • śmietana 18% (0,5 szklanki)
  • smalec (3 łyżki)
  • mąka (1 łyżka)
  • sól (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 27 lutego 2012
    Koraliczek

    Bardzo dobre, ja robię zawsze z mieszanką trójkolorowych papryk.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Paprykarz z kurczaka
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Paprykarz z kurczaka

Wydrukuj przepis

Paprykarz z kurczaka

Zgłoś przepis do moderacji