1

2

Przepisy

Paprykarz z kurczaka

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 478 kcal / porcja

Kolorowe, pyszne danie z kurczaka, papryki i pomidorów na Rosole drobiowym, zagęszczone śmietaną.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kurczaka podziel na 8 części.
  2. Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na smalcu.
  3. Włóż kawałki kurczaka, zrumień. wsyp paprykę i zasmaż. W między czasie sparz pomidory.
  4. Do kurczaka wlej 0,5 szklanki wody i wrzuć kostki rosołowe. Duś przez 30 minut.
  5. Papryki umyj, usuń z nich gniazda nasienne i pokrój je w krążki.
  6. Pomidory opierz ze skórki i pokrój.
  7. Pomidory i papryki wymieszaj z mięsem, duś przez chwilę.
  8. Śmietanę wymiesza z mąką, dodaj do potrawy. Zagotuj.
  9. Dopraw solą i wymieszaj.
  10. Możesz podawać z ziemniakami puree na dużych talerzach albo w małych miseczkach bez dodatków.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: