Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Paprykarz z kurczaka

Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • Paprykarz z kurczaka
  • czas Łączny czas: 60 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 40 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 478 kcal / 1 porcję

Kolorowe, pyszne danie z kurczaka, papryki i pomidorów na Rosole drobiowym, zagęszczone śmietaną.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka podziel na 8 części.
  2. Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na smalcu.
  3. Włóż kawałki kurczaka, zrumień. wsyp paprykę i zasmaż. W między czasie sparz pomidory.
  4. Do kurczaka wlej 0,5 szklanki wody i wrzuć kostki rosołowe. Duś przez 30 minut.
  5. Papryki umyj, usuń z nich gniazda nasienne i pokrój je w krążki.
  6. Pomidory opierz ze skórki i pokrój.
  7. Pomidory i papryki wymieszaj z mięsem, duś przez chwilę.
  8. Śmietanę wymiesza z mąką, dodaj do potrawy. Zagotuj.
  9. Dopraw solą i wymieszaj.
  10. Możesz podawać z ziemniakami puree na dużych talerzach albo w małych miseczkach bez dodatków.
Kalorie: 1912 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 27 lutego 2012
    Koraliczek

    Bardzo dobre, ja robię zawsze z mieszanką trójkolorowych papryk.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Paprykarz z kurczaka

Wydrukuj przepis

Paprykarz z kurczaka

Zgłoś przepis do moderacji