Gulasz mięsno-warzywny

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w kostkę.
  2. Na rozgrzanym oleju smaż mięso, skrusz kostki Rosołu wołowego WINIARY i duś przez 30 minut.
  3. Marchew i pietruszkę oczyść, pokrój w słupki.
  4. Oczyść pora i cebulę. Pokrój je w półplasterki.
  5. Marchew, pietruszkę, pora i cebulę dodaj do mięsa i duś razem przez 15 minut.
  6. Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do mięsa. Zagotuj.
  7. Gulasz podawaj z kaszą.

Opis przepisu:

Smakowity wieprzowy gulasz mięsno-warzywny, z całym bukietem warzyw (marchew, pietruszka, por, cebula) oraz pysznym Rosołem wołowym WINIARY, który dodaje aromatu całemu daniu. Zagęszczamy prosto mąką i śmietaną, a podajemy tradycyjnie z kaszą (gryczaną lub jaglaną), choć dobrze smakuje także z kromką świeżego, razowego pieczywa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Kucharka2
    dobry przepis, ale warto często sprawdzać w jakim stanie jest mięso podczas duszenia. ze dwa razy zdarzyło mi się zapomnieć i mięso paskudnie się rozgotowało.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?