Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Zupa rybna

Oceń ten przepis!

4/5 4 41 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 41 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule obierz, pokrój w krążki i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
  2. Filety rybne pokrój w paski.
  3. Bulion warzywny rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  4. Dodaj filety i cebulę, gotuj przez 10 minut.
  5. Dopraw zupę śmietaną.
  6. Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Mogłoby się wydawać, że przepis na zupę rybną nie jest prosty. Tymczasem to aromatyczne danie da się wyczarować ze świeżych lub mrożonych filetów, dostępnych w sklepach, i kilku innych prostych składników. Za wyjątkowy smak odpowiada tutaj nie tylko sama ryba, ale też podsmażana na maśle cebulka, Bulion Warzywny WINIARY oraz kleks śmietany ze świeżą natką pietruszki.

Pamiętaj, że zupa rybna to bardzo lekkie, ale jednocześnie pożywne danie. Ryb powinno być w naszym jadłospisie jak najwięcej ze względu na zawarte w nich cenne nienasycone kwasy tłuszczowe wspierające między innymi pracę mózgu i układu nerwowego. Za chwilę poznasz wyjątkowo prosty sposób na to, jak zrobić zupę rybną.

Na początek obierz cebule, pokrój je w krążki i podsmaż na rozgrzanym na patelni maśle. W tym czasie pokrój rybne filety w paski. Idealnie nada się dorsz, mintaj lub morszczuk. Rozpuść Bulion Warzywny WINIARY w 1 litrze wrzącej wody i dodaj do niego filety wraz z cebulą. Całość gotuj przez kolejne 10 minut.

Po tym czasie zupa rybna z fileta jest prawie gotowa. Teraz musisz ją jedynie doprawić. Kremowego smaku nada jej gęsta śmietana do zup. Podawaj ją posypaną świeżą natką pietruszki. Świetnie komponuje się także ze świeżym pieczywem lub grzankami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?