Paella

Oceń ten przepis!

5/5 5 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 20 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół rozpuść w 1/2 l gorącej wody.
  2. Cebulę i czosnek oczyść i pokrój w drobną kostkę.
  3. Kurczaka podziel na mniejsze kawałki, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  4. Następnie mięso zrumień na patelni na dwóch łyżkach rozgrzanego oleju, dodaj cebulę.
  5. Podlej 1 szklanką wody i duś 40 minut.
  6. Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w ósemki.
  7. Do mięsa dodaj pokrojone pomidory, odsączony groszek, czosnek przeciśnięty przez praskę i pieprz.
  8. Na pozostałym oleju, w głębokiej patelni, podsmaż ryż, aż będzie szklisty.
  9. Dodaj Rosół i szafran.
  10. Gdy ryż wchłonie płyn, ułóż na wierzchu mięso z warzywami i zapiekaj całość pod przykryciem 15 minut.
  11. Podawaj w tym samym naczyniu, tuż po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Barwne i smakowite hiszpańskie danie z ryżem, kurczakiem i pomidorem, z dodatkiem zielonego groszku i szafranu. Paella to niestandardowa propozycja na pożywny obiad dla całej rodziny. Do przygotowania hiszpańskiego przysmaku wykorzystaj Rosół drobiowy WINIARY, a danie dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Paella będzie najsmaczniejsza podana w tym samym naczyniu, od razu po przygotowaniu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?