Zupa - krem z borowików

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby, marchew oraz por oczyść i pokrój
  2. Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody. Następnie do rosołu dodaj grzyby i warzywa. Gotuj przez 20 minut.
  3. Po ugotowaniu zmiksuj, a następnie dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem.
  4. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Opis przepisu:

Zupa borowikowa to pomysł na aromatyczny krem ze świeżych borowików zabielany śmietaną. Do Rosołu drobiowo-warzywnego Domowa Kuchnia WINIARY dodajemy pokrojone grzyby, marchewkę i por, a następnie całość gotujemy i miksujemy na krem. Zupę-krem z borowików zabiel śmietaną, udekoruj natką pietruszki i podawaj z gorącymi grzankami. Pyszność!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?