Zupa cebulowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 3

4/5 4 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki. Zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle.
  2. Rosół przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  3. Do Rosołu dodaj cebulę i wino. Gotuj 10 minut.
  4. Dopraw solą i Przyprawą w płynie. Zupę podawaj z grzankami.

Opis przepisu:

Zupa cebulowa, czyli potrawa tradycyjna w kuchni francuskiej, zazwyczaj przyrządzana jest z wywaru mięsno-warzywnego i z dodatkiem smażonej na maśle cebuli. Do gotowanej na rosole z kury zupy dodaj białe wino, a gdy zupa cebulowa będzie gotowa, podawaj ją z grzankami pszennymi i startym serem. Lekko słodką, delikatną w smaku zupę cebulową smakuj szczególnie w sezonie jesienno-zimowym, bo nic tak dobrze nie rozgrzewa jak wywar z dodatkiem cebuli. Pyszność!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?