Zupa grochowa inaczej

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 33 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 3

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  2. Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Do zupy dodaj ziemniaki i gotuj 15 minut.
  3. Cebulę i paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki. Podsmaż razem na oleju.
  4. Przełóż warzywa i kiełbasę do zupy. Zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Pachnąca, gęsta zupa grochowa inaczej - z ziemniakami oraz podsmażanymi plasterkami kiełbasy wyborowej, z papryką i cebulą, posypana pachnącą natką. Zamiast pokrojonego ziemniaka możesz dodać dwie-trzy łyżki ziemniaczanego puree - zupa będzie bardziej kremowa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?