1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni
  2. Wysmaruj formę tłuszczem i posyp bułką tartą
  3. Masło utrzyj z cukrem i jajkami, dodaj mąkę wymieszaną z budyniem
  4. Dodaj proszek do pieczenia i mleko stale ucierając
  5. Przełóż ciasto do formy i piecz około 50 minut
  6. Podczas pieczenia połam czekoladę, umieść w garnku i rozpuść na małym ogniu (lub w kąpieli wodnej)
  7. Migdały pokrój w słupki
  8. Wystudzone ciasto polej czekoladą a migdały powbijaj w miękką polewę
  9. Ciasto schłodź w lodówce, podawaj najlepiej z lodami

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: