Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Czekoladowy Jeż

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni
  2. Wysmaruj formę tłuszczem i posyp bułką tartą
  3. Masło utrzyj z cukrem i jajkami, dodaj mąkę wymieszaną z budyniem
  4. Dodaj proszek do pieczenia i mleko stale ucierając
  5. Przełóż ciasto do formy i piecz około 50 minut
  6. Podczas pieczenia połam czekoladę, umieść w garnku i rozpuść na małym ogniu (lub w kąpieli wodnej)
  7. Migdały pokrój w słupki
  8. Wystudzone ciasto polej czekoladą a migdały powbijaj w miękką polewę
  9. Ciasto schłodź w lodówce, podawaj najlepiej z lodami
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Czekoladowy Jeż
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Czekoladowy Jeż

Wydrukuj przepis

Czekoladowy Jeż

Zgłoś przepis do moderacji