1

2

Przepisy

Sernik na zimno z truskawkami

4/5 4 32 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 6 porcji

Truskawki są zdecydowanym faworytem jeśli chodzi o letnie dodatki do deserów. Świetnie sprawdzą się np. jako składnik serników na zimno. Słodkie czerwone owoce truskawki idealnie komponują się ze śmietanowymi masami twarogowymi. Dla podkreślenia intensywności smaku, warto pokusić się o zatopienie owoców w truskawkowej galaretce. Nasz sernik na zimno z truskawkami najlepiej smakuje na biszkoptowej bazie udekorowany listkiem mięty.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ser biały zmiel w maszynce do mięsa.
  2. 3 galaretki rozpuść w litrze wrzątku, gdy zaczną tężeć zmiksuj z serem.
  3. Wyłóż ser na ułożone ciasno biszkopty, rozłóż na masie truskawki i zalej je ostatnią, ropuszczoną w 300 ml wody, galaretką.
  4. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
  5. Część truskawek możesz wymieszać również z masą serowa.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: