Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 38 min.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj pieczarki, pokrój je na ćwiartki i usmaż je patelni.
  2. Kostkę rosołową rozpuść w 0,5 litra wrzątku.
  3. W międzyczasie ugotuj makaron.
  4. Do usmażonych pieczarek wlej rosół, a następnie dodaj rozdrobniony ser.
  5. Przypraw tymiankiem i białym pieprzem, gotuj jeszcze przez chwilę.
  6. Do tak przygotowanego sosu na koniec dodaj makaron, wszystko dokładnie wymieszaj.
  7. Danie możesz podać posypane startym żółtym serem i udekoruj gałązką bazylii.

Opis przepisu:

Pasta to przysmak rodem z Italii. Kształt, kolor, twardość – wszystko to wyznaczniki, które mają duży wpływ na charakter naszych makaronowych dań. Dziś polecamy włoski przepis na makaron z pieczarkami. Prócz obowiązkowej bazy w postaci pasty i pinczerek w naszym włoskim daniu muszą się znaleźć podkreślający smak tymianek i rozpływający się pod wpływem temperatury aromatyczny ser pleśniowy lub parmezan. Czy takie połącznie nie brzmi pysznie?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?