Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Makaron z pieczarkami

Makaron z pieczarkami
  • Makaron z pieczarkami
  • Makaron z pieczarkami
  • Makaron z pieczarkami
  • Makaron z pieczarkami
  • Przypraw tymiankiem i białym pieprzem, gotuj jeszcze przez chwilę.
  • Do tak przygotowanego sosu na koniec dodaj makaron, wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Rozdrobnij ser.
  • Makaron z pieczarkami
  • Makaron z pieczarkami
  • Makaron z pieczarkami
  • Makaron z pieczarkami
  • Przypraw tymiankiem i białym pieprzem, gotuj jeszcze przez chwilę.
  • Do tak przygotowanego sosu na koniec dodaj makaron, wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Rozdrobnij ser.
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Pasta to przysmak rodem z Italii. Kształt, kolor, twardość – wszystko to wyznaczniki, które mają duży wpływ na charakter naszych makaronowych dań. Dziś polecamy włoski przepis na makaron z pieczarkami. Prócz obowiązkowej bazy w postaci pasty i pinczerek w naszym włoskim daniu muszą się znaleźć podkreślający smak tymianek i rozpływający się pod wpływem temperatury aromatyczny ser pleśniowy lub parmezan. Czy takie połącznie nie brzmi pysznie?

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Umyj pieczarki, pokrój je na ćwiartki i usmaż je na patelni.
  2. Kostkę rosołową rozpuść w 0,5 litra wrzątku.
  3. W międzyczasie ugotuj makaron.
  4. Rozdrobnij ser.
  5. Do usmażonych pieczarek wlej rosół, a następnie dodaj ser.
  6. Przypraw tymiankiem i białym pieprzem, gotuj jeszcze przez chwilę.
  7. Do tak przygotowanego sosu na koniec dodaj makaron, wszystko dokładnie wymieszaj.
  8. Danie możesz podać posypane startym żółtym serem i udekoruj gałązką bazylii.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY (1 kostka)
  • pieczarki (400 g)
  • olej (3 łyżeczki)
  • makaron rurki (300 g)
  • ser pleśniowy (200 g)
  • tymianek (1 łyżeczka)
  • pieprz biały (do smaku)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 16 września 2014
    Triss123

    ciekawy przepis. :)

    +0
  • 11 lipca 2014
    koszula258

    Niby nic takiego, a jakie pyszne ;) Z serem pleśniowym smakuje wyśmienicie-dodaje charakteru ;)

    +0
  • 6 maja 2014
    MISTAN

    Sprawdziłem, bardzo smaczne

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Makaron z pieczarkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Makaron z pieczarkami

Wydrukuj przepis

Makaron z pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji