1

2

Przepisy

Ciasto "Izaura"

5/5 5 12 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 8 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni
  2. Margarynę, cukier, cukier wanilinowy, wodę i kakao umieść w garnku i gotuj na małym ogniu ok. 5 minut
  3. Wystudź masę
  4. Do wystudzonej masy wbij 4 żółtka i dokładnie wymieszaj
  5. Z masy odlej 0,5 szklanki - to będzie polewa
  6. Do masy wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj
  7. Ubij pianę z białek i dodawaj stopniowo do masy, delikatnie mieszając
  8. Przelej masę do wysmarowanej tłuszczem blaszki i piecz przez około godzinę
  9. Wystudzone ciasto polej polewą i odstaw do jej zastygnięcia

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: