1

2

Przepisy

Babka ziemniaczana

4/5 4 16 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

Nietypowa przekąska, która brzmi słodko, ale smakuje słono. Babkę ziemniaczaną przygotowujemy, zapiekając starte ziemniaki, jajka, mąkę, olej i przyprawy w naczyniu żaroodpornym. Porcja babki ziemniaczanej idealnie skomponuje się z Sosem pieczarkowym Na Każdy Dzień WINIARY. Dziel babkę na kawałki i zajadaj z ulubioną surówką!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki zetrzyj na tarce jak na placki ziemniaczane.
  2. Dodaj olej, jajka, trochę mąki, sól i pieprz.
  3. Zapiecz w naczyniu żaroodpornym ok. 1 godziny.
  4. Pokrój na kawałki i podaj z sosem pieczarkowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: