Babka ziemniaczana

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki zetrzyj na tarce jak na placki ziemniaczane.
  2. Dodaj olej, jajka, trochę mąki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Zapiecz w naczyniu żaroodpornym w 180 stopnaich ok. 1 godziny.
  4. Pokrój na kawałki i podaj z sosem pieczarkowym.

Opis przepisu:

Nietypowa przekąska, która brzmi słodko, ale smakuje słono. Babkę ziemniaczaną przygotowujemy, zapiekając starte ziemniaki, jajka, mąkę, olej i przyprawy w naczyniu żaroodpornym. Porcja babki ziemniaczanej idealnie skomponuje się z Sosem pieczarkowym Na Każdy Dzień WINIARY. Dziel babkę na kawałki i zajadaj z ulubioną surówką!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?