1

2

Przepisy

Piersi kurze w sosie brzoskwiniowym

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 6 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój w kawałki 2x2 cm. Lekko dopraw solą i pieprzem.
  2. Obsmaż delikatnie na patelni (1-2 min).
  3. W naczyniu zmieszaj w stosunku 1/1/2 majonez/dżem/przecier - tak, aby kolor sosu miał intensywny pomarańczowy kolor i delikatny smak.
  4. Zalej sosem piersi i duś w naczyniu żaroodpornym w piekarniku około godziny.
  5. Podawaj z ryżem i najlepiej surówką z pora.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: