Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Żołądki drobiowe z pieczarkami

  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 308 kcal / 1 porcję

Jeśli zostały nam żołądki z rosołu, możemy z nich przyrządzić szybkie drugie danie: żołądki drobiowe z pieczarkami. Jeśli nie - najlepiej ugotować je z przyprawą Jarzynka WINIARY. Żołądki kroimy w paski i wrzucamy do Sosu pomidorowego WINIARY z dodatkiem pieczarek podsmażanych z cebulą. Gotowe! Podajemy z ziemniakami, udekorowane natką.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żołądki dokładnie umyj.
  2. Zagotuj wodę z dodatkiem przyprawy JARZYNKA i dodaj do niej żołądki.
  3. Pieczarki i cebulę obierz i pokrój w plasterki.
  4. Podsmaż pokrojone cebulę i pieczarki na tłuszczu.
  5. Sosy dokładnie rozprowadź w 600 ml zimnej wody, postaw na małm ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  6. Gotuj przez 5 minut ciągle mieszając.
  7. Wymieszaj wszystkie składniki z sosem, a następnie zagotuj.
  8. Potrawę podawaj z ziemniakami.
Kalorie: 308 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Sos pomidorowy Na Każdy Dzień WINIARY (2 opakowania)
  • żołądki drobiowe (po 100 g każdy) (5 sztuk)
  • pieczarki (500 g)
  • tłuszcz (2 łyżki)
  • duże cebule (2 sztuki)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Żołądki drobiowe z pieczarkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Żołądki drobiowe z pieczarkami

Wydrukuj przepis

Żołądki drobiowe z pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji