1

2

Przepisy

Żołądki drobiowe z pieczarkami

4/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 308 kcal / porcja

Jeśli zostały nam żołądki z rosołu, możemy z nich przyrządzić szybkie drugie danie: żołądki drobiowe z pieczarkami. Jeśli nie - najlepiej ugotować je z przyprawą Jarzynka WINIARY. Żołądki kroimy w paski i wrzucamy do Sosu pomidorowego WINIARY z dodatkiem pieczarek podsmażanych z cebulą. Gotowe! Podajemy z ziemniakami, udekorowane natką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żołądki dokładnie umyj.
  2. Zagotuj wodę z dodatkiem przyprawy JARZYNKA i dodaj do niej żołądki.
  3. Pieczarki i cebulę obierz i pokrój w plasterki.
  4. Podsmaż pokrojone cebulę i pieczarki na tłuszczu.
  5. Sosy dokładnie rozprowadź w 600 ml zimnej wody, postaw na małm ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  6. Gotuj przez 5 minut ciągle mieszając.
  7. Wymieszaj wszystkie składniki z sosem, a następnie zagotuj.
  8. Potrawę podawaj z ziemniakami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: