Zupa cygańska

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i paprykę oczyść, pokrój w kostkę, smaż na oleju 5 minut.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
  3. Rosół rozpuść w 1l wrzątku. Gotuj 15 minut razem z warzywami.
  4. Śmietanę połącz z mąką, dodaj do zupy. Dopraw Przyprawą w płynie, zagotuj.
  5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Opis przepisu:

Zupa cygańska to gęsta, rozgrzewająca, aromatyczna zupa, która ma w sobie to, co najlepsze – sycący i delikatny boczek, smażone na oleju cebule i papryki, a także pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę cygańską zagęszczamy śmietaną, a całość przed podaniem dekorujemy natką pietruszki. Zupa cygańska to wywar idealny na jesienne i zimowe wieczory - rozgrzewa i syci, jak żadna inna zupa!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?