Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Medaliony drobiowe

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety rozbij i natrzyj czosnkiem oraz przyprawami.
  2. Odstaw kurczaka na 2 godziny.
  3. Pieczarki pokrój na drobne kawałki i podsmaż.
  4. Kurczaka posmaruj ketchupem i majonezem.
  5. Następnie połóż na mięso pieczarki. Całość posyp startym serem.
  6. Włóż do piekarnika na ok. 20 minut i piecz w temp. 200 st.C.
  7. Po wyjęciu udekoruj ananasem.
  8. Podawaj z frytkami i surówką.

Opis przepisu:

Drób jest chyba najczęściej wykorzystywanym rodzajem mięsa w naszych kuchniach. Smacznym urozmaiceniem jest użycie filetów kurczaka do stworzenia domowych medalionów drobiowych. Polecamy sprawdzić przepis na medaliony z dodatkiem pieczarek i sera żółtego. Aby nadać bardziej orientalnego charakteru naszym medalionom, warto pokusić się o wzbogacenie przepisu o soczystego słodko-kwaśnego ananasa. Czy to niecodzienne połączenie nie brzmi kusząco?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?