Gołąbki meksykańskie

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 8

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso, pokrojoną bardzo drobno kapustę, ryż, kaszę, cebulę pokrojoną w kostkę, jaja wymieszaj razem.
  2. Uformuj gołąbki, obtocz w bułce tartej i podsmaż.
  3. Z wody, kostek rosołowych, koncentratu, ketchupu i chili zrób sos.
  4. Po zagotowaniu włóż podsmażone gołąbki i duś godzinę.

Opis przepisu:

Oryginalne gołąbki meksykańskie zaskoczą smakiem wielbicieli polskiej wersji tej potrawy. Przyrządzamy je z mielonego mięsa z dodatkiem siekanej białej kapusty, cebuli, surowego ryżu oraz... kaszki manny, która nadaje potrawie delikatność. Po obsmażeniu dusimy nasze gołąbki w sosie z kostkami Rosołu drobiowego WINIARY, koncentratem, keczupem i szczyptą chili do smaku. Podajemy z keczupem lub ulubionym pomidorowym sosem WINIARY, na porcji ryżu z czerwoną fasolą lub po prostu na liściach sałaty, z bagietką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?