Cielęcina z jabłkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i mąką.
  2. Usmaż na 2 łyżkach masła przez 3 minuty. Następnie posyp kotlety majerankiem i podlej wodą. Całość duś do miękkości.
  3. W tym czasie obierz jabłka, wyjmij gniazda nasienne. Jabłka pokrój w cząstki, polej cukrem i sokiem z cytryny. Następnie duś je przez kilka minut na łyżce masła.
  4. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  5. Kotlety podawaj ułożone na jabłkach i polewaj sosem.

Opis przepisu:

Cielęcina z jabłkami to pomysł na to, jak przygotować kotlety z cielęciny inaczej, niż zwykle. Aby zaskoczyć swoją rodzinę, robiąc to danie, wykorzystaj aromatyczny majeranek, cytrynę i jabłka, przypraw dodatkowo Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Danie zyska na smaku, jeśli uzupełnisz je obficie pysznym Sosem pieczeniowym jasnym Na Każdy Dzień WINIARY. Cielęcina z jabłkami komponuje się najlepiej z puree ziemniaczanym lub ziemniakami z wody oraz ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?