Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Babka z białek

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Białka ubij, dodaj cukier, olej, mąkę i proszek do pieczenia.
  2. Ciasto podziel na 4 części.
  3. Do 1 dodaj żółtka, do 2 dodaj kakao, do 3 dodaj kisiel WINIARY, do 4 dodaj mak.
  4. Włóż po kolei do formy i upiecz.
Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

  • Kisiel o smaku wiśniowym WINIARY (1 opakowanie)
  • Proszek do pieczenia WINIARY (1 łyżeczka)
  • białko (7 sztuk)
  • cukier (1 szklanka)
  • kakao (1 łyżka)
  • olej (0,75 szklanki)
  • żółtko (3 sztuki)
  • mak (0,5 szklanki)
  • mąka (1,5 szklanki)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Babka z białek
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Babka z białek

Wydrukuj przepis

Babka z białek

Zgłoś przepis do moderacji