1

2

Przepisy

Surówka z białej kapusty

5/5 5 28 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 6 porcji

Do obiadu, na przystawkę i do grilla – surówka z białej kapusty, z dodatkiem kwasku cytrynowego i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Może służyć jako dodatek do mięs, ale również sprawdzi się idealnie jako farsz do hamburgerów czy kanapek, jakie możemy przygotować na rodzinne imprezy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę umyj, poszatkuj, posyp solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Następnie dobrze zgnieć i odstaw na parę minut.
  2. Połącz ją ze śmietaną (0,5 szklanki) i z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  3. Dopraw solą i pieprzem, zalej kapustę i wymieszaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: