1

2

Przepisy

Śledź w pierzynce

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 6 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie pokrójw kostkę, przełóż do miski, posyp cebulą pokrojoną w kostkę.
  2. Śmietanę wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku.
  3. Jedną trzecią tego sosu połóż na śledzie z cebulą.
  4. Następnie rozłóż ugotowaną marchewkę startą na tarce w łezki. Na to kolejną 1/3 sosu.
  5. Następnie ziemniaki ugotowane i starte na tarce w łezki i resztę sosu.
  6. Ostatnia warstwa to jajka ugotowane i pokrojone w kostkę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: