1

2

Przepisy

Sałatka z paluszków krabowych i z ryżem

4/5 4 49 5 1

przygotowanie: 45 minut

porcje: 6 porcji

Wykwintną sałatkę z paluszków krabowych możemy podać w małych salaterkach, na liściach lodowej sałaty lub... w muszelkach. Przyrządza się łatwo: pokrojone paluszki i cebulkę mieszamy z kukurydzą z puszki, tartym żółtym serem, śmietanką oraz Majonezem light WINIARY. Dekorujemy plasterkiem krabowego paluszka i gałązką koperku.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotuj ryż na sypko w dużej ilości osolonej wody.
  2. Odsącz kukurydzę z zalewy a paluszki krabowe pokrój na cienkie talarki.
  3. Cebulkę obierz i pokrój w kostkę.
  4. Paluszki wymieszaj z ryżem, Majonezem, kukurydzą i cebulką..
  5. Do sałatki zetrzyj też żółty ser. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Na sam koniec dodaj śmietankę i dokładnie wszystko wymieszaj.
  7. Możesz podawać w salaterkach, udekorowane paluszkiem krabowym i koperkiem.
  8. Ciekawą aranżacją, w sam raz na imprezę, będzie podanie sałatki w dużych muszlach.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: