Sałatka z paluszków krabowych i z ryżem

Oceń ten przepis!

4/5 4 77 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 6

4/5 4 77 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotuj ryż na sypko w dużej ilości osolonej wody.
  2. Odsącz kukurydzę z zalewy a paluszki krabowe pokrój na cienkie talarki.
  3. Cebulkę obierz i pokrój w kostkę.
  4. Paluszki wymieszaj z ryżem, Majonezem, kukurydzą i cebulką..
  5. Do sałatki zetrzyj też żółty ser. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Na sam koniec dodaj śmietankę i dokładnie wszystko wymieszaj.
  7. Możesz podawać w salaterkach, udekorowane paluszkiem krabowym i koperkiem.
  8. Ciekawą aranżacją, w sam raz na imprezę, będzie podanie sałatki w dużych muszlach.

Opis przepisu:

Wykwintną sałatkę z paluszków krabowych możemy podać w małych salaterkach, na liściach lodowej sałaty lub... w muszelkach. Przyrządza się łatwo: pokrojone paluszki i cebulkę mieszamy z kukurydzą z puszki, tartym żółtym serem, śmietanką oraz Majonezem light WINIARY. Dekorujemy plasterkiem krabowego paluszka i gałązką koperku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?