Pomagamy w gotowaniu

Wrap z kurczakiem i mango

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę podziel na pojedyncze duże liście. Jeśli korzystasz z normalnej kapusty liście mogą być trochę za twarde – wtedy należy je zblanszować krótko w osolonym wrzątku.
  2. Marchew obierz i pokój przy pomocy obieraczki w długie plastry lub zapałkę. Ogórek zielony pokrój w plasterki. Mango obierz i pokrój w słupki.
  3. Mięso poszarp widelcem aby rozpadło się na pojedyncze nitki.
  4. Liść posmaruj sosem majonezowym. Ułóż dwie łyżki mięsa. Na wierzchu ułóż paski marchewki oraz mango i plasterki ogórka. Dodaj natkę kolendry i ew. Sezam. Całość zwiń w bardzo ciasne burrito.
  5. Alternatywnie możemy zrobić wersję bez kurczaka np. Omletem lub możemy zawinąć wrap w omlet.
  6. Zamiast tortilli możesz wykorzystać liście kapusty czy cienki omlet
  7. Kurczak czy mięso pozostałe z obiadu będzie idealną bazą naszych wrapów czy kanapek
  8. Wrapy będą idealne na zimno i na ciepło
  9. Aby warzywa były bardziej chrupiące możesz przed ich użyciem namoczyć je w wodzie z lodem i sokiem z cytryny
  10. Zamiast mięsa możesz wykorzystać jako podstawę omlet, marynowane tofu lub fasole

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?