Pomagamy w gotowaniu

Risotto po polsku

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Por pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w kostkę a czosnek posiekaj.
  2. Do garnka wlej oliwę i obsmaż na niej pora.
  3. Dodaj ryż z opakowania i smaż aż zrobi się perlisty. Dodaj kiełbaskę, czosnek i grzyby i smaż jeszcze ok. 3 min.
  4. Po tym czasie wlej 700 ml wody i dodaj zawartość opakowania z sosem. Całość gotuj pod przykryciem ok. 15 min.
  5. Po tym czasie dodaj posiekaną natkę pietruszki, połowę startego sera oraz masło i całość mieszamy. Zestawiamy z kuchenki i odstawiamy na kolejne 5 min.
  6. Po tym czasie podajemy z tartym serem, natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?