Pomagamy w gotowaniu

Grillowane pomidory na toście z serem dojrzewającym

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczywo kroimy na duże kromki i smarujemy pesto (jeśli jest za gęste rozrzedzamy je z oliwą). Następnie kromki grillujemy z obu stron aż będą chrupkie.
  2. Pomidory kroimy na dosyć grube plastry. Skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Patelnie grillową mocno rozgrzewamy i dodatkowo smarujemy oliwą z oliwek. Układamy pomidory i krótko smażymy z obu stron tak aby zdążyły się zarumienić ale się nie rozpadły.
  3. Czosnek rozetrzyj lub przeciśnij przez praskę. Dodaj do majonezu z posiekanymi ziołami (lub pesto). Całość dopraw solą i pieprzem.
  4. Grzankę posmaruj majonezem. Dodaj pomidory, kawałki sera oraz świeże zioła.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?